Järjestön esittely

KS. Jäsentiedotteet: Yhdistyksen hallituksen näkemys tilanteestamme

Mariinski-teatterin ystävät r.y.

Mariinski-teatterin ystävät Suomessa ry on perustettu vuonna 1996. Sen tarkoituksena on tehdä tunnetuksi Mariinski-teatterin oopperan ja baletin toimintaa sekä edistää venäläisen klassisen musiikin, oopperan ja baletin tuntemusta. Yhdistys toimii Mariinski-teatterin toiminnasta kiinnostuneiden yhdyssiteenä Suomessa.

Yhdistys järjestää jäsenilleen matkoja Pietariin, joilla vieraillaan Mariinski-teatterin lisäksi myös muissa Pietarin oopperataloissa, museoissa ja kulttuurilaitoksissa. Suomessa yhdistys järjestää monipuolisia venäläiseen kulttuuriin liittyviä jäsentilaisuuksia: yhteisiä käyntejä oopperaa ja balettia katsomaan, konserttikäyntejä ja omia konsertteja, museovierailuja sekä taide- ja juhlatilaisuuksia. Moniin tilaisuuksiin voimme tarjota jäsenillemme lippuja ryhmä- tai erikoishintaan.

Yhdistys toimii yhteistyössä Mikkelin Musiikkijuhlien kanssa. Jäsenet saavat mm. etukäteistietoa juhlien tulevasta ohjelmasta sekä mahdollisuuden ostaa etukäteen lippuja jäsenhintaan Musiikkijuhlien tilaisuuksiin. Baletin ystäville yhteistyömme Savcor Ballet´n kanssa tarjoaa unohtumattomia balettielämyksiä ja alennuksia lippujen hinnoista. Useina vuosina yhdistys on tukenut Mikkelissä toiminutta Mariinski-teatterin Nuorten laulajien kesäakatemiaa. Yhdistys on myös vuosien mittaan myöntänyt apurahoja lukuisille lahjakkaille suomalaisille taiteilijoille.

Jäsenmäärä on noin 305 (syksy 2021) ja jäsenmaksu on 30 €.
Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia.

Tule mukaan mukavaan seuraan!