Jäsentiedotteet

Mailiooitteet ovat tietoturvasyistä kuvamuodossa

TEOSESITTELYYN SIBELIUS-AKATEMIASSA 6.5. ON VIELÄ TILAA!

Mariinskin ystäville järjestetään oma teosesittely perjantaina 6.5. klo 17.30, jonka pitää meille Sibelius-Akatemian professori ja kapellimestari Markus Lehtinen. Kokoonnumme Musiikkitalon alimman kerroksen lämpiötilaan. Illan oopperat alkavat klo 18.30 Sonore-salissa.

Sibelius-Akatemian uuden oopperaluokan kahden teoksen esityskokonaisuudessa nähdään kaksi koomista oopperaa: Gaetano Donizettin yksinäytöksinen Il Campanello sekä Gioachino Rossinin La Gazzetta. Molemmat oopperat esitetään alkuperäiskielellä italiaksi. Lisää teoksista tiedotteessamme 2-2022, joka löytyy nettisivuiltamme, sekä www.uniarts.fi. Eläkeläislippu 23 €, normaalihintainen 34 €, Ticketmaster. Lippuja on vielä saatavilla.

Esittelytilaisuuteen ilmoittaudutaan sihteerille 2.5. mennessä.Tervetuloa mukaan!

YHDISTYKSEN HALLITUKSEN NÄKEMYS TILANTEESTAMME

Mariinski-teatterin ystävät perustettiin 25 vuotta sitten. Neuvostoliitto oli romahtanut ja muuttunut Venäjäksi. Pari vuotta aikaisemmin oli perustettu Mikkelin Musiikkijuhlat joiden yhtenä taustahenkilönä oli Helsingin Sanomien legendaarinen kriitikko Seppo Heikinheimo. Hän oli tutustunut silloisen Kirov-teatterin, nykyisen Mariinski-teatterin johtajaan Valeri Gergijeviin ja siitä alkoi monen kesän festivaaliperinne. Seppo Heikinheimo ehdotti myös, että perustettaisiin Mariinski-teatterin ystäväyhdistys, jollaisia oli jo Isossa Britanniassa ja Alankomaissa. Näin tehtiin.
Yhdistys on tukenut Mikkelin Musiikkijuhlia sekä myöntänyt stipendejä nuorille laulajille ja tanssijoille. Se on järjestänyt matkoja Pietariin ja muihin Venäjän kulttuurikohteisiin sekä muualle lähialueille. Olemme myös järjestäneet tapahtumia Suomessa: oopperassa, konserteissa, teattereissa ja museoissa.

Maailmamme on muuttunut radikaalisti vain viikoissa. Venäjä on aloittanut hirvittävän sodan hyökkäämällä itsenäiseen Ukrainaan. Yhteistyö on lännessä loppunut Valeri Gergijevin ja Mariinskin kanssa. Olemme tiedotusvälineistä lukeneet kuinka vahvasti Gergijev tukee Putinia ja sitä kautta tätä sotaa. Tässä tilanteessa emme voi enää olla Mariinski-teatterin ystäväyhdistys.

Jäsenistömme on laaja-alaisesti kiinnostunut kulttuurista ja taiteesta ja nauttimaan niistä yhdessä. Tämä tarkoittaa, että yhdistyksen nimi ja tarkoitus pitää miettiä uudestaan. Vuosikokouksen osallistujat antoivat myös tämän suuntaista palautetta.

Voit vapaamuotoisesti lähettää meille omia ehdotuksiasi yhdistyksemme uudesta nimestä ja siitä millaista ohjelmaa sen toivoisit järjestävän.

Pidämme kesän jälkeen ylimääräisen vuosikokouksen, jossa jäsenten ehdotusten mukaiset ja hallituksen valmistelemat muutokset voidaan laittaa vireille.

16.4.2022
Terveisin,
Jari Harmoinen